Assistanskolls behovsräknare uppdaterad

Assistanskolls behovsräknare
Assistanskolls behovsräknare

Nya grundläggande behov och föräldraavdraget är nu införda i Assistanskolls behovsräknare. Använd vår behovsräknare inför din bedömning.

Gör din egen tidsberäkning

Assistanskolls Behovsräknare är ett hjälpmedel där du gör en egen tidsberäkning av dina grundläggande och andra personliga behov. Den utgår från kategorierna i Försäkringskassans vägledning och är en del av guiden Förbered dig inför din assistansbedömning. Du kan spara dina beräkningar i webbläsaren eller i en sparad fil som kan öppnas senare i behovsräknaren.

Ny lagstiftning

Vi har nu fört in de förändringarna av lagändringarna 1 jan 2023, med ett schabloniserat föräldraavdrag, de nya grundläggande behoven Förebygga skada vid en psykisk funktionsnedsättning och Löpande stöd vid ett medicinskt tillstånd, och de Kvalificerande aktiverings- och motiveringsinsatser som nu räknas som grundläggande i övriga grundläggande behov.

Vilka grundläggande behov räknas vid 20-timmarsbedömningen?

Vi har även tydligare markerat vilka grundläggande behov (eller delar av grundläggande behov) som är assistansgrundande när det avgörs om den sökande har minst 20 tim grundläggande behov/vecka.

Text: Kenneth Westberg

februari 2023

Och lite till.. Under första veckan i februari har vi lagt till skoldagar / icke-skoldagar för att underlätta beräkningen för barn. Då användningen av behovsräknare är helt anonym och informationen som fylls i skickas aldrig till oss utan det sker på din dator i webb-browsern så vet vi inte hur behovsräknaren används och vad den har för fel och brister. Hör av er om ni har förslag eller hittar fel - philip@assistanskoll.se


Skicka sidan till: