Annonsera på Assistanskoll

Varför ska du annonsera på Assistanskoll?

 • Över 900 dagliga besökare ser din annons och våra besökare är särskilt intresserade av personlig assistans.
 • Assistanskoll verkar för att bevara och utveckla personlig assistans i Sverige i en tid när den är allvarligt hotad.
 • Vi verkar för en assistansbransch som är öppen och transparent.

Vi erbjuder två bannerstorlekar (på alla sidor som inte har anordnarprofiler)

 • Bannerstorlek: 250 x 125 pixels (standard) eller 250 x 240 pixels (large). Format gif, jpg eller png bild. (Ej animerade bilder).
 • Kostnad:
  Standard annonsplats på Assistanskolls hemsida kostar 6650 kr/månad exkl moms.
  Large annonsplats kostar 9895 kr/månad exkl moms.
 • Annonserna visas även i Assistanskolls nyhetsbrev (de som annonserar vid tidpunkten då Nyhetsbrevet skickas ut).
 • Alla annonser har samma chans att visas högst upp i raden genom slumpmässig ändring av ordningen bland annonserna vid varje sidvisning.
 • Kostnadsfria ändringar eller byten av annonsen under annonsperioden.
 • Exponering på alla sidor på Assistanskoll utom på de sidor där enskilda assistansanordnare beskrivs eller jämförs med andra anordnare.
 • Annonsernas storlek ändras på en mobil beror på om sidan är en vanlig sida i mindre format eller en “AMP” sida. På vanliga sidor på en mobil med bredd 415px eller mindre- är standard annonserna 100px bred och 50px hög. På AMP sidor är annonserna på mitten sidan och blir då 156px bred och 75px hög.

Rabatt lämnas

 • 3 månader: 5 %
 • 6 månader: 10 %
 • 12 månader: 20 %

Toppbanner

 • Toppbanner: Annons i sidhuvudet (Toppbanner 930 x 180) kan köpas per vecka eller månad till en kostnad av 6880 kr/vecka exkl moms. En large banner visas då även i Assistanskolls Nyhetsbrev. Topbannern kan bokas högst tre månader åt gången.

Vi kan skapa din annons

Har du redan en grafisk profil kan vi även skapa/utarbeta annonsen åt dig. Priset är då 3000 kr exklusive moms per annons. Är du inte nöjd med annonsen och väljer att inte använda den kostar det dig inget.

Gräns för antal annonser på Assistanskoll

Assistanskoll visar max 11 stycken stora annonser (en stor annons = 2 standard annonser, max antal olika annonsörer är 14 ) samt en toppbanner. Om alla platser för tillfället är upptagna/bokade prioriteras de som vill annonsera längre tidsperioder samt de som redan annonserar hos oss.

Assistanskoll förbehåller sig rätt att neka annonsering

Assistanskoll förbehåller sig rätten att neka annonsering på Assistanskoll om vi anser att annonsen inte är acceptabel av tex etiska skäl.

Platsannonser

Vill du rekrytera personal till andra befattningar än personlig assistent med en platsannons på Assistanskolls hemsida och i vårt nyhetsbrev är kostnaden 3 550 kr exkl moms. Platsannonsen syns bland övriga annonser i 2 veckor, på platsannonssidan i en månad samt skickas ut i ett nyhetsbrev.

Assistanskolls huvudsyfte är att ge information vid val av assistansanordnare

Assistanskoll har funnits sedan 2007 och blivit en av Sveriges mest intressanta sajter om personlig assistans. Tjänsten jämför idag ca 250 assistansanordnare och underlättar valet av assistansanordnare för assistansanvändare och deras anhöriga.

Assistanskoll underlättar även biståndshandläggares arbete som nu kan ge opartisk information till assistansberättigade som står inför valet att välja en anordnare.

Assistanskolls nyhetsbrev, temaartiklar och referensbibliotek har blivit ett viktigt organ för alla som vill följa - och påverka - assistansersättningen.

Besökstrafik för Assistanskolls hemsida och nyhetsbrevet

Assistanskolls nyhetsbrev går ut till ca 4700 e-postadresser som tillhör LSS handläggare och behovsbedömare, assistansberättigade och deras anhöriga, assistenter, beslutsfattare, handikapporganisationer och deras tidskrifter samt assistansanordnare.

Assistanskolls hemsida har idag ett genomsnitt på ca 900 besökare per dag. Under november 2021 hade vi 16 300 besökare (28 000 besök totalt) och ca 54 000 sidvisningar (källa Google Analytics).

Trafiken under 2021-22 enligt figuren nedan (300 000 besök, 600 000 sidor / år):

besöktsstatistik 2022

Kontakt

Algren Morgan på algren.morgan@independentliving.org tel 08-506 22 177 (telefonen är inte alltid bemannad, telefonsvarare finns)

Donera

Du kan även stödja Assistanskolls arbete genom att donera pengar via swish till nr 123 191 01 40

Din donation används till vårt arbete att bevaka vad som sker i personlig assistans och att hjälpa assistansberättigade att göra så bra val av anordnare som möjligt.


Skicka sidan till: