Lyssna

Skriv i dina aktiviteter eller välj från listan:

Assistanskolls behovsräknare

Assistanskolls behovsräknare är ett hjälpmedel för att göra en egen bedömning av dina behov. Vi använder samma kategorier som i det bedömningsingsstöd Försäkringskassans handläggare använder. Försäkringskassan utgår från de frågor Socialstyrelsen utarbetat samt instruktioner för hur en bedöming ska göras hos Försäkringskassan.

Skriv in dina aktiviteter själv eller välj från listan till höger. Du anger behovet, tidsåtgång, om det behövs en eller två assistenter och om du bedömer det som ett grundläggande eller annat personligt behov. Studera noga vad Försäkringskassan räknar som grundläggande behov, vilket beskrivs i Försäkringskassans vägledning för Assistansersättning (sid 86-99).

Du kan spara dina utkast som behovsfil på din dator som du kan ladda och fortsätta skriva på senare.

AktivitetTid varje gång
i genomsnitt
Antal
gånger
Varje: dygn/
veckodag/
helgdag/
vecka/år
Antal
assistenter
Grundläggande
behov
Utfall per vecka
När du fyllt i aktiviter så räknas summan fram härggrellerLadda en sparad fil:

Obs! Behovsräknaren sparar och laddar information enbart till och från din dator - informationen skickas inte till Assistanskoll.

För att spara dina aktiviteter måste du först skriva in ett antal aktiviteter, tex Tandvård, 5 minuter 2 ggr varje dag. Sedan kan du klicka på "spara ifyllda aktiviteter som behovs fil" knappen som skapar en fil på din dator som heter förslagsvis MinaBehovDATUM.json. Filen borde sparas och inte öppnas med något program, fast du kan kika i den med en texteditor. Vill du fortsätta att räkna behov sedan, väljer du filen med knappen under "Ladda en sparad fil".Skicka sidan till: