Vilhelm Ekensteen

Vilhelm Ekensteen

Vilhelm Ekensteen ersätts av Sophie Karlsson

På IfA:s årsmöte den 23 april valdes Sophie Karlsson till ny ordförande. Vilhelm Ekensteen som varit IfAs Ordförande sedan bildandet 1994 ställde inte upp till omval. Han kommer dock att fortsätta som senior rådgivare.

IfA, Intressegruppen av assistansberättigade, bildades 1994 av bland annat Vilhelm Ekensteen. IfA är en medlemsorganisation för assistansanvändare med ca 700 medlemmar. De arbetar intressepolitiskt och ger stöd till enskilda assistansanvändare.

Assistanskoll tackar Vilhelm Ekensteen

Assistanskoll vill passa på att tacka Vilhelm Ekensteen, som vi intervjuat vid många tillfällen, tex i en intervju 2017 om vad personlig assistans betytt och hur den varit hotad ända sedan den infördes.

Sophie Karlsson tidigare verksamhetsansvarig

Sophie Karlsson
Sophie Karlsson

Sophie Karlsson har varit verksamhetsansvarig i IfA sedan 2012 och hon beskriver i ett pressmeddelande sitt nya uppdrag som ärofullt.
– Jag ser fram emot att ta IfA in i en utveckling där vi får förvalta IfAs goda arbete, samtidigt som vi lyfter organisationen till att arbeta på nya sätt för att förbättra den personliga assistansen i framtiden.


Vidare läsning

IfA – Historisk förändring för IfA – ny ordförande vald

IfA – Tack Vilhelm Ekensteen

Urval av intervjuer med Vilhelm Ekensteen på Assistanskoll

Skicka sidan till: