Lyssna

Frösunda Omsorg AB

Hemsida: frosunda.se
Epost: kundkontakt@frosunda.se
Telefon: 0771-37 67 86 32 (Frösunda)
Besöksadresser : Huvudkontor , Råsundavägen 18, 169 67 Solna. Kapellgatan 29 A, 732 45 Arboga. visa flera..

Aktiebolag enligt organisationsnumret: 556509-2482, Etableringsår: 1994
Kunder och assistenter1250 kunder och 6000 assistenter.
Administrativ personal197 personal, tio därav som behöver personlig assistans.
Bindnings- och uppsägnings­tiden bindningstid 8 veckor, uppsägningstid 8 veckor
Kooperativ eller företagAnordnaren är ett företag.
Anordnaren kan ta kunder iHela Sverige
Kontor finns i följande länNorrbottens län, Västerbottens län, Jämtlands län, Västernorrlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län, Västmanlands län, Örebro län, Värmlands län, Västra Götalands län, Hallands län, Skåne län, Blekinge län, Gotlands län, Kalmar län, Kronobergs län, Jönköpings län, Östergötlands län, Södermanlands län, Uppsala län, Stockholms län
Rekrytering
 • Anordnaren och kund/medlem rekryterar assistenterna tillsammans.
 • Anordnaren kollar belastningsregistret vid rekryteringen.
 • Kunden väljer själv vilka som arbetar som assistenter.
ArbetsledningBåde kund och/eller anordnare bestämmer assistenternas arbetsuppgifter
GarantipersonDet finns garantiperson (medarbetsledare) om kunden vill.
KollektivavtalVårdföretagarna/Almega-Kommunal
Betalas assistans vid sjukhus­vistelse om inte försäkrings­kassan beviljat detta?"Ja, vid akut sjukhusvistelse. Sker i enlighet med kollektivavtal."
TimlönTimlön uppges ej, men lägsta lönen i kollektivavtalet Vårdföretagarna/Almega-Kommunal är 111:05 kr/tim
 • Anordnaren tillämpar individuell lönesättning.
 • Kunden kan påverka assistenternas lönesättning.
Har varje kund/medlem en egen budget som denne är med och påverkar och där det avsätts ett visst belopp till anordnarens kostnader för administration m.m.? Kunden har insyn i sin budget och budget­uppföljning.Kunden har en egen budget som kunden kan vara med och påverka. Beloppet till anordnarens administration är då 14:77 kr/tim - 19:20 kr/tim (per assistanstimme).
Assistans­omkostnader 5:00 kr/tim - 10:00 kr/tim avsätts för assistansomkostnader för kundens räkning.
 • Kunden får först förskott och när det är förbrukat ersättning i efterhand.
 • Oanvända medel för assistansomkostnader kan sparas åt kund för framtida assistansomkostnader hos anordnaren.
Begränsingar för sparade medel till assistans­omkostnaderFrösunda utgår alltid från kundens behov och gällande regelverk.
Kan kund/medlem enligt avtalet bli personligt ersättnings­skyldig till assistans­anordnaren? Nej, kunden kan aldrig bli personligt ersättningsskyldig
Följande tjänster ingår i anordnarens assistans
 • hjälp med myndighetskontakter såsom kommun och försäkringskassan
 • juridisk rådgivning
 • rådgivning och stöd i arbetsledarfrågor
 • bredvidgående för nya assistenter
 • utbildningar till assistenter och arbetsledare
 • handledning till assistenter
 • friskvård till assistenter
 • redovisning av hur kundens assistansersättning använts
 • personalannonsering
 • akutvikarier via assistentpool eller bemanningsföretag
 • Kunderna omfattas av en kundförsäkring. - Tillgång till stort utbud av aktiviteter - Kunden väljer själv sina vikarier.
Vad ingår ej?
 • arbetsledar- och vidareutbildning för kunden
Specialisering eller styrka med anordnarens egna ordHär bestämmer du.

Många människor med personlig assistans upplever att andra försöker bestämma över deras vardag. Makten över ens eget liv försvinner med funktionsnedsättningen och man blir inte sedd för den man är. Det tycker inte vi är okej. Vi kommer inte att försöka ändra på vare sig dig eller det liv du vill leva. Vi kommer inte att lägga oss i eller försöka styra dig. Det är ett löfte som vi inte sviker. På Frösunda Omsorg bestämmer du.

Även om man inte kan gå, så vill man röra på sig. Även om man inte kan prata, så vill man bli tillfrågad. Även om man inte kan se, så vill man upptäcka nya saker. Att behöva personlig assistans för att klara vardagen, innebär ofta begränsningar i livet. Att ha någon vid din sida, som gör det ”omöjliga” möjligt, är avgörande för att du ska må bra och kunna vara den du är. Personlig assistans genom oss innebär att du inte bara får välja, utan också bestämma.


Frösunda är en trygg arbetsgivare som tar det fulla arbetsgivaransvaret för våra assistenter. De är försäkrade på arbetet och omfattas av kollektivavtal. I anställningsvillkoren ingår även friskvård och utbildning för att säkerställa att vi ger dig högsta livskvalitet.

Vi värnar om din lagliga rätt att få det stöd du behöver. Därför stödjer våra sakkunniga med expertkompetens inom LSS-lagstiftningen dig kostnadsfritt med rådgivning eller juridiskt stöd, om du behöver. Som kund i Frösunda har du en personlig kontaktperson som hjälper dig med det juridiska som två-årsomprövning och kontakt med Försäkringskassa.

Rekryteringsspecialisterna hittar rätt assistent för dig.
Det handlar mycket om personkemi. Att du ska trivas tillsammans med dina assistenter. Många träffar sina assistenter mer än sin respektive, sina barn, sina vänner eller sina föräldrar. Att hitta rätt assistenter är därför avgörande för att du ska må bra och känna dig trygg i din vardag.

På Frösunda Omsorg har vi utformat ett unikt sätt att hitta rätt assistenter, även på kort varsel. Alla våra sju regioner har en egen rekryteringsspecialist, vars huvuduppgift är att se till att det alltid finns tillgängliga assistenter med olika kompetensprofiler, i vår stora assistentbank. När vi får in ett uppdrag, går rekryteringsspecialisten direkt igenom assistentbanken och väljer ut lämpliga förslag på assistenter. Du får då assistenter som matchar både din personlighet och ditt assistansbehov. Vårt arbetssätt gör att vi kan påbörja assistansen snabbare än många andra bolag. Assistentbanken gör det möjligt för oss att söka efter assistenter utifrån dina krav och behov och vi har som mål att du ska ha mer än en assistent att välja på för att inte känna dig låst.

För att din assistans ska bli så bra och trygg som möjligt, så krävs att rätt assistent kommer till dig vid rätt tillfälle och gör det du vill, på det sätt du vill. I början av varje samarbete tar vi fram ett så kallat resursbehov. Vi går då igenom när du ska ha din assistans enligt handläggarens beslut, och sedan planerar vi för om det är något speciellt som du vill göra under dina assistanstimmar. Utifrån det gör vi sedan ett schemaförslag, så att du vet exakt när på dygnet som du har assistans.

Om dina assistenter behöver vara lediga eller blir sjuka, så ser vi till att det kommer en vikarie. Dagtid sköts detta av din verksamhetschef och kvällar, helger och nätter har vi en central bemanningsfunktion. Det finns alltså alltid någon som ansvarar för din assistans.

Du får dessutom tillgång till vår oberoende Kundombudsman som ger dig en extra möjlighet att komma till tals och få gehör för dina synpunkter inom företaget.

För att kunna erbjuda dig den bästa omsorgen har vi ett viktigt mål – att ständigt bli bättre. Utveckling har alltid haft en central roll i Frösunda och den avspeglas både i våra värderingar och vårt dagliga arbete. För att skapa en hög kvalitet på vår assistans utgår vi alltid från hur du som kund upplever oss och gör regelbundna uppföljningar. Vi fokuserar på din trygghet, vår tillgänglighet och transparens. Det gör valet tryggare för dig.

Det som skiljer oss på Frösunda Omsorg från majoriteten av alla andra anordnare, är främst vår långa erfarenhet. I över 20 år har vi erbjudit våra tjänster inom omsorg. Vi arbetar för tusentals kunder varje dag och har ca 9 000 medarbetare. Vår långa erfarenhet upplever många av våra kunder som en trygghet. Och de har rätt. För med åren har vi samlat på oss ovärderlig kunskap och lärt oss enormt mycket. Vissa gånger den hårda vägen. För vi har också underpresterat och tänkt fel ibland. Men vi har rättat till våra misstag och sett till att bli ännu bättre. Kraven på oss själva är så höga de kan bli – vi ska ha 100 % nöjda kunder.
Tjänster för egna arbetsgivare?Nej
Kostnadsfria tjänster för personer som ännu inte fått assistans­beslut eller inte är kund hos anordnaren Ja, vi erbjuder juridisk rådgivning.
Bli kundBli kund - länk till hemsida
Sök jobb som assistent

Platsannonser på arbetsförmedlingen från Frösunda Omsorg AB: 108

Sök jobb som assistent - länk till hemsida.
Arbetsförmedlingen:
Ej angiven information
 • varken medellön eller minimilön till assistenter
 • översikt över hur assistansersättning fördelats genomsnittligt för kunderna
Transparens­index (0-100)60 av 100
Källa och senaste uppdatering:Magnus Ivarsson, 2016-07-01

Vi vill uppmärksamma på att uppgifterna i anordnarens profil är lämnade av anordnaren själv och att de när som helst kan ändra sina uppgifter. Vi kan inte garantera att uppgifterna är korrekta. Anordnaren har tillstånd hos Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Sammanställningen över samtliga anordnare finns här.

Skicka sidan till: