Lyssna

Frösunda Personlig Assistans AB

Hemsida: frosunda.se/personligassistans
Epost: personligassistans@frosunda.se
Telefon: 010-130 40 00
Besöksadresser : Druveforsvägen 32, 504 33 Borås. Kaserngården 4, 791 40 Falun. visa flera..

Aktiebolag enligt organisationsnumret: 556509-2482, Etableringsår: 1994
Kunder och assistenter900 kunder och 3500 assistenter.
Administrativ personal110 personal, fem därav som behöver personlig assistans.
Bindnings- och uppsägnings­tiden bindningstid 8 veckor, uppsägningstid 8 veckor
Kooperativ eller företagAnordnaren är ett företag.
Anordnaren kan ta kunder iHela Sverige
Kontor finns i följande länNorrbottens län, Västerbottens län, Jämtlands län, Västernorrlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län, Västmanlands län, Örebro län, Värmlands län, Västra Götalands län, Hallands län, Skåne län, Blekinge län, Gotlands län, Kalmar län, Kronobergs län, Jönköpings län, Östergötlands län, Södermanlands län, Uppsala län, Stockholms län
Rekrytering

(Anordnaren är arbetsgivaren och behöver godkänna den person som anställs)
 • Anordnaren och kund/medlem rekryterar assistenterna tillsammans.
 • Kunden väljer själv vilka som arbetar som assistenter.
Arbetsledning i det dagliga arbetet. Läs om ansvar..Kan vara både kund och/eller anordnare som bestämmer assistenternas arbetsuppgifter.
Hur läggs arbetsscheman för assistenter?Anordnaren och kund/medlem gör arbetsscheman tillsammans.
GarantipersonDet finns garantiperson (medarbetsledare) om kunden vill.
KollektivavtalVårdföretagarna/Almega-Kommunal
Betalas assistans vid sjukhus­vistelse om inte försäkrings­kassan beviljat detta?"Ja, vid akut sjukhusvistelse. Sker i enlighet med kollektivavtal."
TimlönTimlön uppges ej, men lägsta lönen i kollektivavtalet Vårdföretagarna/Almega-Kommunal är 124:88 kr/tim
 • Anordnaren tillämpar individuell lönesättning.
Assistans­omkostnader 1:00 kr/tim - 15:00 kr/tim avsätts för assistansomkostnader för kundens räkning.
 • Kunden kan få pengar både i förskott, till handkassa eller till bankkonto, och/eller ersättning i efterhand.
 • Oanvända medel för assistansomkostnader kan sparas åt kund för framtida assistansomkostnader hos anordnaren.
Begränsingar för sparade medel till assistans­omkostnaderFrösunda utgår alltid från kundens behov och gällande regelverk.
Redovisning av assistansersättning för kunden? Nej, hur kundens hela assistansersättning använts redovisas inte för kunden.
Kan kund/medlem enligt avtalet bli personligt ersättnings­skyldig till assistans­anordnaren? Nej, kunden kan aldrig bli personligt ersättningsskyldig
Följande tjänster ingår i anordnarens assistans
 • hjälp med myndighetskontakter såsom kommun och försäkringskassan
 • juridisk rådgivning
 • rådgivning och stöd i arbetsledarfrågor
 • bredvidgående för nya assistenter
 • utbildningar till assistenter och arbetsledare
 • handledning till assistenter
 • friskvård till assistenter
 • personalannonsering
 • möjlighet att kontakta anordnaren dygnet runt
 • Svar, stöd och hjälp dygnet runt. Vår centrala bemanningsfunktion är alltid tillgänglig för dig, dina närstående och dina assistenter. - Kompetensutveckling av assistenter - Introduktionsutbildning för alla assistenter samt vår webbaserad utbildningsplattform, Frösundaportalen, som erbjuder relevanta utbildningar för dina assistenter. - Lokala kundaktiviteter - Möjlighet att privat köpa fler assistanstimmar
Vad ingår ej?
 • arbetsledar- och vidareutbildning för kunden ingår ej
Specialisering eller styrka med anordnarens egna ordFrösunda är ett av landets ledande assistansbolag. Med över 25 års erfarenhet kan vi branschen, dess regler och utmaningar. Vi har lokala kontor över hela Sverige och lägger stort fokus på att alltid vara tillgängliga. Vi finns alltid här för dig – dygnet runt, året om.

- Livskvalitet för dig
Frösunda anordnar personlig assistans oavsett hur gammal du är, var i Sverige du bor, vilket språk du talar, vilken diagnos du har eller hur ditt hjälpbehov ser ut. Vi erbjuder assistans baserat på beslut från kommuner eller Försäkringskassan. Tillsammans med dig och utifrån dina behov arbetar vi för att du ska få den trygga assistans som du har rätt till.

- Vi tar ett helhetsansvar för din assistans
För oss är det en självklarhet att du inte ska behöva vara expert på assistans för att få en så bra vardag som möjligt. På Frösunda är vi därför organiserade för att kunna ta ett helhetsansvar för din assistans. Det betyder att du kan lämna över allt ansvar som rör assistansen till oss, så att du kan fokusera på dig själv och din vardag.

Inom vår organisation finns god beredskap och specialistkunskap för att du ska få en trygg assistans, oavsett hur assistansuppdraget ser ut. Vi erbjuder en väl fungerande assistans som skapar livskvalitet för dig.

- En kontakt till ett team av experter
När du har assistans hos oss får du en verksamhetschef som är ansvarig för ditt assistansuppdrag. Verksamhetschefen är din primära kontaktperson och arbetar lokalt med endast ett fåtal assistansuppdrag för att du ska få den tid och hjälp du behöver. Det gör det möjligt för oss att göra det lilla extra – för dig, dina assistenter och närstående.

Verksamhetschefen i sin tur tar hjälp av ett stort team vid behov. Det kan till exempel vara jurister, kundadministratörer, tvåspråkiga medarbetare och central bemanning. Hos oss ska helt enkelt rätt person vara på rätt plats för att assistansen ska vara så bra som möjligt.

- Du väljer vem som ska vara din assistent
Vi vet hur viktigt det är att du trivs med dina assistenter. Hos oss väljer du själv vem som ska vara din assistent. Det kan vara en närstående, en vän eller så rekryterar vi någon som passar just dig. Många väljer en kombination. Oavsett vilket är vi organiserade för att anpassa upplägget utifrån dina behov.

För oss är assistans mer än bara omvårdnad. Vi lägger därför stor vikt vid att hitta assistenter som kan skapa livskvalitet för just dig. Vi ansvarar för rekryteringsprocessen och kvalitetssäkrar kandidaterna för att du ska känna dig trygg. Under rekryteringen presenterar vi kandidater och känns allt bra inskolas assistenten i ditt hem. Vill du sedan gå vidare anställs han eller hon som personlig assistent åt dig. Din verksamhetschef ansvarar för din för schemaläggning, arbetsledning och kompetensutveckling. Du behöver därmed inte lägga tid och engagemang på att säkerställa bemanningen.

- Vi hjälper dig att få rätt assistans
Vi vet att juridiken kring assistans kan kännas svår och krånglig. Hos Frösunda behöver du inte ha kunskap om alla lagar och regler. Vi har egna erfarna jurister över hela landet som hjälper dig att få den assistans som du har rätt till. Vi tar helhetsansvar för de juridiska frågorna och finns där om dina behov förändras. För din trygghet närvarar även våra jurister på möten med kommunen och Försäkringskassan. Du vet vilka behov du har, vårt uppdrag är att förmedla dessa i såväl handlingar som ansökningar.

- Assistans som utvecklas med dig
Alla har rätt till ett bra liv. Därför är vår viktigaste uppgift att se till att du får leva det liv du vill utifrån dina förutsättningar. För att det ska bli verklighet finns vi med hela vägen och lyssnar på dig och dina önskemål. Tillsammans anpassar och utvecklar vi din assistans kontinuerligt för att du ska få den bästa assistansen idag, imorgon och i framtiden

Det här får du hos oss:
- En närvarande och lokal verksamhetschef som är ytterst ansvarig för din assistans.
- En trygg assistans som säkerställs med genomförandeplan, social dokumentation, avvikelserapportering och checklistor.
- Hjälp med rekryteringsprocessen. Vi anställer assistenter utifrån ditt behov och dina önskemål.
- Ett tryggt schema där vi säkerställer din bemanning varje dag, dygnet runt - året om.
- En regional jurist som hjälper dig kostnadsfritt när du behöver juridisk hjälp.
- Svar, stöd och hjälp dygnet runt. Vår centrala bemanning är alltid tillgänglig för dig.
- Löpande uppföljningar så att assistansen hela tiden anpassas utifrån ditt behov och dina önskemål.
- En enklare vardag där vi sköter administrativa uppgifter och är behjälpliga med kontakten med sjukvård och myndigheter.
- Assistenter som arbetsledare och kompetensutvecklas.
- Inbjudningar till aktiviteter tillsammans med andra som har assistans hos oss.

Byt till en bättre personlig assistans - välkommen att kontakt oss redan idag!
Tjänster för egna arbetsgivare?Nej
Kostnadsfria tjänster för personer som ännu inte fått assistans­beslut eller inte är kund hos anordnaren Vi hjälper dig att få den assistans som du har rätt till

Vi vet att assistans kan kännas svårt och krångligt. Hos Frösunda behöver du inte ha kunskap om alla lagar och regler. Vi har egna erfarna jurister över hela landet som hjälper dig att få den assistansen som du har rätt till. De tar helhetsansvar för de juridiska frågorna och finns där om dina behov förändras. För din trygghet närvarar även våra jurister på möten med kommunen och Försäkringskassan. Du själv vet vilka behov du har, vårt uppdrag är att förmedla dessa i såväl handlingar som ansökningar.

Vi hjälper dig med:
-Ansökningar och omprövningar
-Tillfälliga utökningar
-Medverkan på möten med handläggare från kommunen och Försäkringskassan
-Överklaganden vid avslag
-Juridisk rådgivning kring din assistans

Kostnadsfri juridisk rådgivning
Assistansjuridiken blir allt svårare och bedömningen av din rätt till personlig assistans påverkas av domstolsbeslut och tolkningar av lagen. Att bedöma sin eller en närståendes rätt till personlig assistans kan därför vara svårt. Idag, är det också helt avgörande att du får rätt juridisk hjälp av erfarna jurister redan från början för att du ska beviljas assistans.

Vi erbjuder därför juridisk rådgivningen helt kostnadsfritt utan några förbindelser.

Vår juridiska rådgivning besvarar frågor som rör personlig assistans och är öppen vardagar klockan 08:00-17:00 och nås på 010-130 35 00 eller via assistans.juridiskradgivning@frosunda.se.
Bli kundBli kund - länk till hemsida
Sök jobb som assistent

Platsannonser på arbetsförmedlingen från Frösunda Personlig Assistans AB: 122

Sök jobb som assistent - länk till hemsida.
Arbetsförmedlingen:
  System för tidrapportering och schemaläggningMedvind WFM
  Ej angiven information
  • varken medellön eller minimilön till assistenter
  • översikt över hur assistansersättning fördelats genomsnittligt för kunderna
  Transparens­index (0-100)70 av 100
  Källa och senaste uppdatering:Jessica Green, 2023-09-19

  Vi vill uppmärksamma på att uppgifterna i anordnarens profil är lämnade av anordnaren själv och att de när som helst kan ändra sina uppgifter. Vi kan inte garantera att alla uppgifterna är korrekta.

  Sammanställningen över samtliga anordnare finns här.

  Skicka sidan till: