"Politiska angrepp har i vågor sköljt över LSS"

Martin KlepkeLåt LSS vara i fred och se istället över reglerna för arbetskraftsinvandring säger Martin Klepke i en ledare på Tidningen Arbetet. Han varnar för att fusket används som förevändning för att ta bort rättigheter i LSS.
– Politiska angrepp har i vågor sköljt över LSS av politiker som velat sänka kostnaderna utan att vilja se att det är en rättighetslag, säger Martin Klepke.

Martin Klepke anser att det är fusk med arbetskraftsinvandring är drivande i det fusk som finns i LSS idag. Han refererar i sin ledare till Bengt Westerberg som i en intervju på Assistanskoll säger att fusket inte var någon stor fråga på nittiotalet och att dagens fuskdebatt riskerar skada rättigheterna i LSS.

Har tidigare kritiserat S-MP regeringen

Martin Klepke som är politisk redaktör på Tidningen Arbetet (fd LO-tidningen) har tidigare i en intervju på Assistanskoll starkt kritiserat S-MP regeringen. Han menar att regeringen tidigt gjorde misstaget att förutsätta att de ökade kostnaderna i assistans berodde på fusk och överutnyttjande, vilket i sin tur lett till att Försäkringskassans mer restriktiva lagtolkningar.
– Ur ett ideologiskt/mänskligt perspektiv är denna mening ganska sorglig och omöjlig att förstå. Den bryter mot grunden i det svenska välfärdssystemet, att resurser till välfärd ska ges efter behov, sade Martin Klepke till Assistanskoll

Vidare läsning

Martin Klepke, Arbetet: Angrip rätt lag, bevara LSS

Martin Klepke, Tidningen Arbetet – ”Regeringen reagerar handfallet på en kedja av händelser man själv satt igång”

Skicka sidan till: