läs skrivbordsversionen istället

Indragna tillstånd, inhibitioner och utbetalningsstopp

Se vilka assistansanordnare som fått återkallat tillstånd av IVO, vilka som överklagat och fått inhibition och vilka som fått utbetalningsstopp från Fötrsäkringskassan.

Sedan 1 juni 2013 har Inspektionen för vård och omsorg (IVO) hand om tillståndsgivning för att bedriva personlig assistans. När IVO återkallar tillstånd kan anordnarna överklaga beslutet i Förvaltningsdomstol och få inhibition att driva verksamheten vidare i väntan på dom.

Obs! Det kan ha skett förändringar efter det datum vi uppdaterat uppgifterna.

Innehåll
  1. Återkallade tillstånd 2017- 30 april 2024
  2. Anordnare som beviljats inhibition den 19 mars 2024
  3. Anordnare som FK stoppat direkta utbetalningar till 7 mars 2024

I rapporten ”Vad har IVO sett 2021?” sägs det att återkallelser av tillstånd under 2021 berodde främst på ekonomisk misskötsamhet, som brister i ekonomisk skötsamhet i bolaget, i deklarationsskyldighet och att företrädare misskött sig i en annan verksamhet. IVO skriver även att man har ”en tät dialog med Försäkringskassan för att kunna stoppa oseriösa aktörer”.

Återkallade tillstånd för att bedriva personlig assistans 2017-2024

Nedan lista över 106 återkallade tillstånd sedan 2017. Listan bygger på uppgifter från IVO 30 april 2024, det kan ha skett förändringar efter det datumet. Reservation för felaktigheter och saknade uppgifter i IVO:s register.

Listan med ärendenr/år, namn på anordnaren och ort

Anordnare med återkallat tillstånd som beviljats inhibition i förvaltningsdomstol

Nedanstående assistansanordnare har fått sina tillstånd återkallade av IVO, men fått beslut om inhibition i förvaltningsdomstol. Det innebär att IVO:s återkallande inte verkställs utan anordnarna kan fortsätta bedriva verksamheten. Listan bygger på uppgifter från IVO 19 mars 2023 samt uppgifter från Förvaltningsrätten i Stockholm, det kan ha skett förändringar efter det datumet, företag i listan kan också ha gått i konkurs eller lagt ner verksamheten.

Namn på anordnare samt organisationsnummer

Anordnare som har utbetalningsstopp från Försäkringskassan

Listan bygger på uppgifter från Försäkringskassan 7 mars 2024. Assistansberättigade kan fortfarande köpa assistans av en anordnare som fått utbetalningsstopp. Den assistansberättigade får då först assistansersättningen utbetald till sig själv för att därefter betala till anordnaren.

Lista med utbetalningstopp från försäkringskassan

Skicka sidan till: