annonser
annons JAG
annons Nordica Assistans
annons Assistansförmedling
annons Maxia Care
annons STIL
annons Backup
annons Vivida Assistans
annons Arbetsgivarföreningen KFO
annons Rehab Sation Assistans
annons Humana Personlig assistans


Annonsera du också
på Assistanskoll..

Gunilla Malmborg ersätter Desirée Pethrus i LSS-utredningen

Gunilla Malmborg
Gunilla Malmborg

Desirée Pethrus har begärt att att få sluta sitt arbete som särskild utredare i LSS-utredningen från 1 augusti. Ny utredare blir Gunilla Malmborg, socionom och tidigare särskild utredare i Hjälpmedelsutredningen. Detta meddelas i ett pressmeddelande från Socialdepartementet.

Artiklar med samma tema: (36)

LSS-utredningen 2016 - 2018

Utredningen "Översyn av insatser enligt LSS och assistansersättningen" en total översyn av LSS och assistansersättning. Kostnaderna, bedömningarna, privata anordnare, personkretsarna, huvudmannaskapet m.m ska analyseras. Tonvikt ligger på besparingar och ekonomiskt hållbar utveckling. Klart 1 oktober 2018.

Désirée Pethrus har själv begärt att få avsluta sitt uppdrag från 1 augusti 2017. Hon skriver på Facebook att det varit brist på resurser i utredningens kansli samtidigt som de frågor som ska utredas är mycket omfattande.

Gunilla Malmborg är till skillnad från Desirée Pethrus inte politiker utan tjänsteman. Hon är utbildad socionom med bakgrund i socialtjänsten i Stockholms Kommun. Hon har varit kanslichef för ersättningsnämnden, samordnare för minnesmärke efter flodvågskatastrofen samt lett hjälpmedelsutredningen.

Gunilla Malmborg börjar sitt arbete den 1 augusti i år. LSS-utredningen ska vara klar senast 1 oktober 2018.


Skicka sidan till: