Lena Hallengren - Spardirektiven till LSS-utredningen ligger i dagsläget fast

Lena HallengrenI en intervju för Hejaolika.se upprepar Barn, äldre och jämställdhetsminister Lena Hallengren att direktiven till LSS-utredningen om att göra besperingar i dagsläget ligger fast. Hon säger att för mycket pengar gått till vinster i privata bolag och att varenda krona ska gå till assistans.

Politiker måste ta jobbiga beslut säger Lena Hallengren till Hejaolikas reporter. Regeringen måsta ta beslut som anpassar lagstiftningen till hur verkligheten ser ut idag.

Spardirektivet är hela regeringens beslut säger Lena Hallengren till Hejaolika, det är inget hon ensam kan ändra på. Utredaren måste göra klart jobbet, därefter blir förslagen öppna för politisk diskussion. Enligt Heja Olikas reporter är en välvillig tolkning av Lena Hallengren att hon personligen tror på en mer generös attityd till assistans, när utredningens förslag väl har blivit klara till hösten

På frågan om vad det innebär att kroka arm med funktionshinderrörelsen säger hon till Hejaolika att det innebär att möta funktionshinderrörelsen på olika sätt och lyssna på varandra.

På frågan om fuskdebatten varit snedvriden säger Lena Hallengren att pengar läcker från assistansbolag och hon vill inte att inte en enda krona ska gå till annat än assistans. Hon köper inte Niklas Altermarks bild av att regeringen formulerat kostnadsproblemet och fusket för att rättfärdiga besparingar.

Matning och andning låter som grundläggande behov för mig säger Lena Hallengren när Heja olika visar upp ett upprop från läkare och sjuksköterskor om att barn inte får assistans för behov som rör matning och andning. Hon såger också att frågan om sondmatning ska avgöras i Högsta Förvaltningsdomstolen.
- Om du frågar mig så låter matning och andning som grundläggande behov, säger Lena Hallengren till HejaOlika.

Vidare läsning

Hejaolika.se - "om du frågar mig så låter matning och andning som grundläggande behov.

Skicka sidan till: