annonser
annons Alma Assistans AB
annons Assistans Kompetens i Sverige AB
annons Assistansförmedling, 0470 78 88 12
annons Vivida Assistans
annons Humana Personlig assistans
annons Maxia Care, tel 010 516 44 77
annons Saxerna Omsorg
annons JAG Personlig assistans
annons Nordica Assistans, Har du rätt beslut?
annons STIL, Alla har rätt att bestämma i sitt liv
annons Rehab Station Assistans
annons Arbetsgivarföreningen KFO
stöd assistanskoll, donera pengar med swish till nummer 123 191 01 40


Annonsera du också
på Assistanskoll..

Vårdföretagarna vill ha sexmånadersavtal

Kollektivavtalet mellan Vårdföretagarna och Kommunal gick egentligen ut den 30 juni. Parterna förhandlar dock fortfarande. Vårdföretagarna har nu lämnat ett förslag på ett sexmånadersavtal. Det framgår dock inte vad avtalsförslaget innehåller.

Vårdföretagarna motiverar det korta avtalet med att det är osäkert hur hög höjningen av assistansersättningen blir, det framgår först i regeringens höstbudget. Senast räknades schablonbeloppet upp med 1,05 % vilket är under de kollektivavtalade löneökningarna på 2,2%.
– Det är ett besvärligt läge för hela branschen. Vi hoppas att Kommunal nu analyserar vårt förslag och kommer med konstruktiva synpunkter om hur vi kan förhandla vidare för att lösa den här besvärliga situationen, säger Vårdföretagarnas förbundsdirektör Inga-Kari Fryklund i ett pressmeddelande.

I Kommunalarbetaren sägs det att Kommunal kräver lönehöjning på samma nivå som "märket" (ca 2,2 %), längre uppsägningstid, förbättringar kring jourtid och andra regler för så kallade ”all inclusive-avtal” (individuella avtal där tex ob och övertid ingår i lönen).
Lenita Granlund, förhandlare på Kommunal, vill inte ge några kommentarer om Förslaget från Vårdföretagarna.
– Jag har inga kommentarer eftersom förhandlingar pågår. Vi är angelägna att få till ett avtal, så därför fortsätter vi att förhandla.

Tills parterna kommer överens om ett nytt avtal gäller det gamla avtalet, och eventuella löneökningar kommer då att betalas ut retroaktivt från den 1 juli 2017.

Vidare läsning

Jämför kollektivavtal sida vid sida på Assistanskoll

Kommunalarbetaren: Assistenter får vänta på nytt avtal

Skicka sidan till: