annonser
annons Humana Personlig assistans
annons Maxia Care
annons Rehab Sation Assistans
annons Vivida Assistans
annons Arbetsgivarföreningen KFO
annons JAG
annons STIL
annons Nordica Assistans
annons Assistansförmedling
annons Backup


Annonsera du också
på Assistanskoll..

Läkarna bör kontrolleras - inte funktionsnedsatta

I en debattartikel på SVD Brännpunkt säger en rad debattörer att fusket inom assistans bör stoppas med mer kontroll av läkarna istället för av assistansanvändarna.

Artiklar med samma tema: (40)

TEMA - Sekretess och integritet för den assistansberättigade

Vilken rätt till integritet och sekretess har den assistansberättigade i sin vardag. Vilken rätt till ett privatliv har den assistansberättigade. Hur påverkas privatlivet av Försäkringskassans och kommunens assistansbedömningar och av kontroll av hur assistansersättningen används?

TEMA - Fuskutredningen, Åtgärder mot fusk och felaktigheter av Susanne Billum 2012

I mars 2011 tillsattes en utredning som undersöka omfattningen av fusk med assistansersättning och föreslå åtgärder mot fusket. Utredningen ska även utreda kostnadsökningen för assistansersättningen som helhet och ge förslag som ska "komma tillrätta med" kostnadsutvecklingen. Utredningen ska vara klar 15 februari 2012.

Debattörerna som är både assistansanvändare och liberala debattörer anser att de läkare som skriver intyg vid ansökningar/omprövningar av assistansersättning bör utbildas mer, vara specialister och få ett större juridiskt ansvar för sina intyg.

Skicka sidan till: