annonser
annons Backup
annons Assistansförmedling
annons STIL
annons Arbetsgivarföreningen KFO
annons Maxia Care
annons Humana Personlig assistans
annons Rehab Sation Assistans
annons Nordica Assistans
annons JAG
annons Vivida Assistans


Annonsera du också
på Assistanskoll..

Åsa Regnér - "regeringen arbetar med en lagändring"

Åsa RegnérI en intervju i Ekot säger Barn, äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér att regeringen börjat arbeta med en lagändring som ska kunna läggas fram till riksdagen innan jul och som ska kunna börja gälla någon gång under våren.

Artiklar med samma tema: (13)

TEMA - Domen om transporter i Högsta Förvaltningsdomstolen

Den 13 juni 2017 kom en dom i HFD som i grunden kan komma att förändra personlig assistans genom att minska antalet assistanstimmar.

Försäkringskassan har i ett rättsligt ställningstagande sagt att HFD-domen 2017 ref. 27 innebär att all väntetid och beredskap försvinner i personlig assistans. Assistans för tid mellan preciserade hjälpbehov försvinner.

Åsa Regnér säger i ekointervjun att regeringen snabbt har analyserat HFD-domen och nu arbetar med en lagändring. Hon kan dock inte svara på vad lagändringen ska innebära. Hon beskriver dock vad hon ser som problemet.
– Risken med effekten av den här domen är att människors liv blir väldigt splittrat, upphackat, att man kanske inte kan göra vissa aktiviteter och att man får träffa orimligt många människor som hjälper en, säger Åsa Regnér.

Under tiden kommer dock den hårdare praxisen från Försäkringskassan att fortsätta. Kristdemokraterna Emma Henriksson, ordförande i socialutskottet, välkomnar beskedet.
– Det är något som regeringen borde ha gjort för längesen. Vi har påpekat den här bristen i över ett år när vi har kunnat se att allt fler blir av med sitt stöd.

SR-Ekot Efter kritiken: Regnér föreslår ändring i LSS

Skicka sidan till: