Privata anordnare får fortsatt ersättning för skyddsutrustning

Privata assistansanordnare och egna arbetsgivare kommer att kunna söka ersättning för kostnader för skyddsutrustning för personliga assistenter relaterat till Covid 19 även för perioden dec 2020 till april 2021. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Den 26 november fattade regeringen beslut om den nya förordningen 2020:1003 om statsbidrag för kostnader som avser personlig skyddsutrustning för personliga assistenter till följd av sjukdomen covid–19. Assistansanordnare med tillstånd och assistansberättigade som själva anställer sina assistenter har för perioden februari - november 2020 kunnat söka 5000 kr per assistansberättigad för kostnader för personlig skyddsutrustning som assistenten använder som skydd mot smitta.

Tidigare intervju på Assistanskoll

Anna Viberg på Försäkringskassan har tidigare intervjuats på Assistanskoll om vad som gällde för de ansökningar som privata utförare tidigare kunde göras för perioden feb till nov 2020. Ersättning gavs då för utrustning som Folkhälsomyndigheten rekommenderar för personal inom vård o omsorg, plastförkläden eller motsvarande skyddskläder, visir och munskydd.

Vidare läsning

Intervju med Försäkringskassan: Ersättning för skyddsutrustning kan sökas 1-15 december

Blankett för ansökan om bidrag för personlig skyddsutrustning

Förordning 2020:1003 om statsbidrag för kostnader som avser personlig skyddsutrustning för personliga assistenter till följd av sjukdomen covid–19

Skicka sidan till: