Örebro län

Anordnare av personlig assistans i Örebro län med kostnadsfria tjänster för personer som ännu inte fått assistansbeslut eller inte är kund : 101 stycken, 14 stycken med kontor i länet.

För att jämföra flera anordnare sida vid sida, bocka i rutorna nedan
I Örebro län finns 430 personer beviljad assistansersättning från Försäkringskassan, 97 av dessa (22%) anlitar sin kommun som assistansanordnare, 5 anlitar ett assistansbrukarkooperativ (1%) och 311 anlitar ett assistansföretag (72%).

Källa: Försäkringskassan, december 2020, (uppdaterad feb 2021).

Kommuner i Örebro län

KommunKontakt
Askersund696 82 ASKERSUND
telefon: 0583-810 00
Degerfors693 80 DEGERFORS
telefon: 0586-481 00
Hallsberg694 80 HALLSBERG
telefon: 0582-68 50 00
Hällefors712 83 HÄLLEFORS
telefon: 0591-641 00
Karlskoga691 83 KARLSKOGA
telefon: 0586-610 00
1 anordnare med kontor i Karlskoga
KumlaStadshuset 692 80 KUMLA
telefon: 019-58 80 00
1 anordnare med kontor i Kumla
Laxå695 80 LAXÅ
telefon: 0584-47 31 00
Lekeberg716 81 FJUGESTA
telefon: 0585-487 00
Lindesberg711 80 LINDESBERG
telefon: 0581-810 00
Ljusnarsberg714 80 KOPPARBERG
telefon: 0580-805 00
NoraTingshuset 713 80 NORA
telefon: 0587-810 00
ÖrebroBox 30000 701 35 ÖREBRO
telefon: 019-21 10 00
14 anordnare med kontor i Örebro

AB OmsorgsCompagniet i Norden profilen »

AssistansExperten i Norden AB profilen »

DVT Assistans AB profilen »

ELFA assistans i Sverige AB profilen »

FMF Assistans AB profilen »

Frösunda Personlig Assistans AB profilen »

4 you personlig assistans i Värmland AB profilen »

Humana profilen »

Kura Omsorg i Sverige AB profilen »

Livsam Personlig Assistans AB profilen »

Nordia Care AB profilen »

SAAND Service & Omsorg AB profilen »

Skandinavien Assistans AB profilen »

Vivida Assistans AB profilen »

Anordnare av personlig assistans i Örebro län utan kontor i länet
95 kunder och 600 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vår jurist hjälper till förutsättningslös med ansökan och överklagan till Kommun och Försäkringskassan.
A-Assistans Leimir AB profilen »
45 kunder och 200 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi ger information inom personlig assistans och hjälper till att hitta sina rättighet i byråkratin Sverige.
A-Bas Malmö HB profilen »
sju kunder och 25 assistenter. kostnadsfria tjänster: Absoluta Omsorgen erbjuder sig att vara med och hjälpa till under hela de processer som krävs kostnadsfritt och utan några förpliktelser.
Absoluta Omsorgen Sverige AB profilen »
tre kunder och 14 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi hjälper dig med din ansökan till Försäkringskassan och hoppas på att du blir nöjd och vill anlita oss för din personliga assistans.
Accresco Assistans AB profilen »
fyra kunder och 14 assistenter. kostnadsfria tjänster: Alla tjänster som vi på AD Assistans AB erbjuder är helt kostnadsfria även juridiska tjänster.
AD Assistans AB profilen »
åtta kunder och 54 assistenter. kostnadsfria tjänster: Har ni inte personlig assistans idag så hjälper vi er att ansöka om det. Oavsett om ni behöver juridisk rådgivning, ansöka om utökat antal timar eller skall ni åka på semester och behöver ha assistenter med så hjälper vi er. Vi har egen jurist som jobbar för dig och är med er i hela processen. Vi kan det som är viktigt för kunden. För oss är det viktigt att allt fungerar i verkligheten och inte bara i teorin.
Amandas Omsorg profilen »
90 kunder och 600 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, hjälper till att ansöka om personlig assistans, juridisk rådgivning från ansökan till överklagan fram till att beslut fattats. Handledning och coachning till alla anställda vid behov men även för dig som uppdragsgivare.
Assistans i Balans i Sverige AB profilen »
84 kunder och 822 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, vi har en jurist att tillgå och som vi kan använda oss av från Ifa. Vi ställer också gärna upp med att söka fonder i mån av tid. Vi har även material på några olika semesterorter i Sverige med ett antal semesterbyar som man kan få information om.
Assistans Kompetens I Sverige AB profilen »
95 kunder och 450 assistenter. kostnadsfria tjänster: Hjälp med myndighetskontakter såsom kommun och försäkringskassan Juridisk rådgivning Rådgivning och stöd i arbetsledarfrågor Teamledar- och vidareutbildning för anställda APT var 6e vecka Bredvidgång för assistenter Utbildningar till assistenter och teamledare Handledning/coaching till anställda Friskvård Månatlig redovisning till kund Personliga kundmöte Personalannonsering Rekrytering/referenstagning Nätverksträffar Akutvikarier via jourtelefon utanför kontorets öppettider Tidrapporteringssystem, Föreläsningar, medarbetar- och lönesamtal, personalmöten, kund- och personalaktiviteter. Diverse aktiviteter som vi erbjuder både assistenter och kunder under hela året
Assistanspoolen Omsorg Sweden AB profilen »
sex kunder och 30 assistenter. kostnadsfria tjänster: Hjälp med ansökan om personlig assistans, hjälp med andra ansökningar till kommun och/eller försäkringskassa. Juridiska tjänster.
Assistansporten AB profilen »
11 kunder och 23 assistenter. kostnadsfria tjänster: Assistans 24/7 AB erbjuder kostnadsfria tjänster i form av ansökan om personlig assistans/assistans ersättning och andra kontakter med myndigheter till blivande kunder i verksamheten. Verksamhetsansvarig erbjuder kostnadsfri rådgivning om personlig assistans och "samhällsorientering" för funktionshindrade personer och deras anhöriga.
Assistans 24/7 AB profilen »
fem kunder och 50 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi bidrar med information, råd och stöd.
Assistans Unionen Ekonomisk Förening profilen »
64 kunder och 500 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vid behov kan vi tillsammans med jurist se över dina möjligheter till personlig assistans och vara dig behjälplig vid ansökan.
BonZi - personligt stöd AB profilen »
90 kunder och 500 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, bl.a. juridisk rådgivning
Carelli Assistans AB profilen »
tio kunder och 90 assistenter. kostnadsfria tjänster: Hjälper till att söka hos kommunen och Försäkringskassan, Hjälper även till vid ansökan vid Bostadsanpassningar.
Din Personliga Assistans profilen »
35 kunder och 216 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, våra experter hjälper till med att ansöka och överklaga och det finns inga villkor.
Ekens Assistans AB profilen »
108 kunder och 650 assistenter. kostnadsfria tjänster: Hjälp med ansökan och överklagan kring personlig assistans ingår i den administrativa avgiften.
ENKV Personlig Assistans profilen »
20 kunder och 146 assistenter. kostnadsfria tjänster: Assistanskompaniet erbjuder kostnadsfri hjälp med nyansökan både till försäkringskassan och kommunen. Vid behov, om assistanskompaniet anser det befogat, hjälper vi även till med kostnadsfri överklagan till förvaltningsrätten.
1:a Assistanskompaniet AB profilen »
åtta kunder och 46 assistenter. kostnadsfria tjänster: Informationsmöten och samtal.
Familjen AB (Familjen utan gräns AB) profilen »
22 kunder och 85 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, fri juridisk rådgivning (inte bara kring assistans utan vi hjälper kostnadsfritt våra kunder med allt som kan dyka upp inom SOL och LSS), vi är även behjälpliga juridiskt även till de som har behov men inte är våra kunder då vi alla sitter i samma båt och behöver hjälpa varann. Vi hjälper även till med beräkningar, ansökningar, överklagningar, schemamallar och mycket mer.
Feel Well - Varberg AB profilen »
52 kunder och 150 assistenter. kostnadsfria tjänster: Företaget tillhandahåller relevant information och stödjer med det praktiska arbetet att söka assistansersättning, från ansökan till beslut. Detta görs med hjälp från företagets jurist och gäller både ansökan till Försäkringskassan och din kommun. Kunden och företaget ingår i ett skriftligt avtal för eventuellt fortsatt samarbete efter beviljad assistans. Tjänsten att ansöka om assistans är kostnadsfri.
Flexi Assistans AB profilen »
24 kunder och 208 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, vi hjälper till med ansökan till Försäkringskassan/kommunen.
Fri Assistans STHLM AB profilen »
59 kunder och 132 assistenter. kostnadsfria tjänster: Fria Valet Vård och omsorg erbjuder kostnadsfri hjälp för att ansöka om personlig assistans enligt LSS. Fria Valet vård och omsorg har inga återbetalningskrav eller andra krav som påverkar den enskilde "sökande". Vi står för all hjälp och kostnader i samband med en ansökan. Villkor är att den enskilde blir en registrerad kund/brukare hos Fria Valet vård och omsorg.
Fria Valet Vård och omsorg AB profilen »
263 kunder och 2068 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, om utrymme i verksamheten finnes.
GIL - Göteborgskooperativet för Independent Living profilen »
35 kunder och 290 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi hjälper dig med ansökningar, omprövningar och överklaganden av beslut till kommun och/eller Försäkringskassa. Har du inte assistans idag kan vi hjälpa dig med din nyansökan.
Glaucus Assistans AB profilen »
119 kunder och 500 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi erbjuder hjälp genom våra erfarna jurister med ansökan för personer som ännu inte har assistansbeslut. Detta är kostnadsfritt.
God Assistans i Mitt AB profilen »
22 kunder och 150 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi finns med som stöd inför assistansbeslut, från första ansökan till processens slut - för den som önskar.
Handen Assistans profilen »
74 kunder och 380 assistenter. kostnadsfria tjänster: Stöd i hela processen gällande ansökan om personlig assistans.
Hela Sveriges Assistans profilen »
20 kunder och 120 assistenter. kostnadsfria tjänster: Helsa Omsorg erbjuder rådgivning och hjälp i ansöknings processen om personlig assistans för kunder som ännu ej har ett beslut om insats. Villkor för personer som är kund hos annan anordnare och söker Helsas stöd och hjälp i en ansökningsprocess om insats är att ingå i ett avtalsförfarande med Helsa Omsorg.
Helsa Omsorg Norden AB profilen »
13 kunder och 49 assistenter. kostnadsfria tjänster: Stöd, råd och hjälp vid nya ansökningar, överklaganden och anvisade jusristkontakter.
Humlan Assistans AB profilen »
30 kunder och 200 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi erbjuder tyvärr inte tjänster för att ansöka om assistansersättning för de som inte haft assistans tidigare.
IGS Assistans AB profilen »
åtta kunder och 42 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi ger kostnadsfritt och utan villkor, råd och stöd, samt hjälper till med ansökning om personlig assistans.
Inleva AB profilen »
135 kunder och 620 assistenter. kostnadsfria tjänster: Kostnadsfri juridisk rådgivning. Vi hjälper till vid ansökan om färdtjänst, ansökan om bostadsanpassning och ger rådgivning och konsultation.
inspirera Assistans AB profilen »
34 kunder och 187 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi erbjuder gratis juridisk rådgivning och vi ger alltid kostnadsfria råd och stöd till personer som är i behov av hjälp enligt LSS.
Iustitia Assistans AB profilen »
450 kunder och 3500 assistenter. kostnadsfria tjänster: Som medlem får du stöd med att exempelvis söka personlig assistans eller överklaga ett assistansbeslut.
JAG Personlig assistans profilen »
24 kunder och 95 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi erbjuder juridisk hjälp under hela ansökningsprocessen. Att ansöka om assistans kan kännas svårt och ibland kan regelverket upplevas krångligt och komplicerat. Vi guidar och hjälper dig i kontakten med myndigheter, sjukvården och är med dig genom hela processen.
Kavon Care AB profilen »
50 kunder och 350 assistenter. kostnadsfria tjänster: Konsensus Personlig Assistans hjälper blivande uppdragsgivare med att ansöka om personlig assistans och finnas som stöd under hela ansökningsprocessen. Stöd i kontakt med Försäkringskassan och/eller kommunen anpassas efter uppdragsgivarens behov och önskemål.
Konsensus Personlig Assistans profilen »
16 kunder och 63 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja. Erbjuder hjälp med ansökan.
Kronan assistans profilen »
80 kunder och 450 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, Kurera Omsorg erbjuder personer som ännu inte fått assistansbeslut hjälp med sin assistansansökan.
Kurera Omsorg profilen »
okänt antal kunder och okänt antal assistenter. kostnadsfria tjänster: Naturligtvis hjälper vi till med detta med. Utan att sätta på några krav samtidigt som den skall vara kostnadsfritt.
LER Assistans AB profilen »
16 kunder och 100 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, hjälp och stöd vid ansökan av assistansersättning, omprövningar, överklagan, vårdbidrag och liknande.
Levanda Personlig Assistans AB profilen »
35 kunder och 350 assistenter. kostnadsfria tjänster: Livsanda tillhandahåller relevant information och stödjer med det praktiska arbetet att söka assistansersättning, från ansökan till beslut. Detta görs med hjälp från företaget och gäller både ansökan till Försäkringskassan och din kommun.
Livsanda Assistans profilen »
okänt antal kunder och okänt antal assistenter. kostnadsfria tjänster: På Lottas Omsorg får du konstnadsfri hjälp och stöd att ansöka om personlig assistans om du väljer att skriva avtal. Vi kan finnas med under hela processen och hjälpa till med både ansökan och överklagan.
Lottas Omsorg AB profilen »
32 kunder och 230 assistenter. kostnadsfria tjänster: Hjälp med ansökningar, överklagan m.m.
LS Assistans AB profilen »
20 kunder och 130 assistenter. kostnadsfria tjänster: Hjälp med ansökan
Lövets Personlig Assistans Service & Massage AB profilen »
17 kunder och 100 assistenter. kostnadsfria tjänster: Molnet Assistans erbjuder rådgivning för personer som ännu inte fått assistansbeslut.
Molnet Personlig Assistans AB profilen »
61 kunder och 370 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, juridisk rådgivning, ansökan om personlig assistans och andra myndighetskontakter.
Monument Assistans AB profilen »
42 kunder och 298 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, informationskvällar om konduktiv pedagogik. Alla kunder, oavsett om man har beslut eller inte är välkomna på våra olika event.
Move & Walk i Sverige AB profilen »
20 kunder och 100 assistenter. kostnadsfria tjänster: MR Assistans hjälper personer som ännu inte har beslut om personlig assistans enligt LSS med ansökan för att sedan stödja med personlig assistans när beslutet kommit.
MR Assistans AB profilen »
100 kunder och 500 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, vi hjälper människor som ej har assistans att söka. Kravet är då att vi skriver avtal om att få vara dennes anordnare när beslutet kommer.
NÄRA AB profilen »
50 kunder och 250 assistenter. kostnadsfria tjänster: Rådgivning, Stöd, hjälp med information om hur det går till väga med olika ansökningar
New Life Assistans AB profilen »
80 kunder och 300 assistenter. kostnadsfria tjänster: Rådgivning samt hjälp med myndighetskontakter.
Nordisk Hem och LSS Assistans AB profilen »
280 kunder och 1400 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, med juridisk hjälp.
Nordström Assistans AB profilen »
121 kunder och 750 assistenter. kostnadsfria tjänster: Juridisk hjälp med ansökan och eventuell överklagan samt kontakt med myndigheter.
Novasis Mitt AB profilen »
55 kunder och 350 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi informerar, lägger upp en plan om hur det kan se ut. Hjälper till att ansöka.
Ny Kraft assistans i Halland AB profilen »
190 kunder och 1100 assistenter. kostnadsfria tjänster: Om man vill ha hjälp att ansöka om personlig assistans så hjälper våra kundombud och jurister till med detta. Villkoret är att avtal tecknas som gäller om kunden får ett beslut om personlig assistans.
Olivia Personlig Assistans AB profilen »
30 kunder och 250 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi hjälper till med ansökan av insatser och kontakt med myndigheter och andra aktörer.
Omnia Personlig Assistans profilen »
12 kunder och 75 assistenter. kostnadsfria tjänster: JA, Tillgång till kostnadsfri LSS-rådgivning när du har frågor om ditt assistansbeslut eller behöver hjälp med din ansökan, vid omprövning, mm. så finns vi som stöd genom hela processen.
Omsorg & Behandling profilen »
30 kunder och 215 assistenter. kostnadsfria tjänster: Rådgivning och hjälp med ansökan till FK/kommun.
Omsorgsgruppen IN AB profilen »
94 kunder och 450 assistenter. kostnadsfria tjänster: Omsorgshuset hjälper med ansökan och överklagan samt utförande av personlig assistans.
Omsorgshuset i Stockholm AB profilen »
21 kunder och 90 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, hjälp vid ansökan och myndighetskontakter
Omtanken I Skåne AB profilen »
46 kunder och 250 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ansökningar, överklagande av ansökan om LSS / LASS, Optimal Assistans har egen jurist utan kostnad för Kund. Öppna föreläsning.
Optimal Assistans i Göteborg AB profilen »
90 kunder och 500 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi hjälper till med ansökningar av personlig assistans och är ombud vid myndighetskontaktet, kostnadsfritt.
Passal Assistans profilen »
16 kunder och 85 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja. Ansökan om assistansersättning till kommun eller försäkringskassan, samt rådgivning om ansökan.
P.ass.FORM AB profilen »
17 kunder och 50 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, hjälp med ansökan av assistans och allt vad det innebär.
Personlig Assistans i Södra Sverige AB profilen »
24 kunder och 132 assistenter. kostnadsfria tjänster: Dom flesta kommer till oss för att dom vill ha en personligare kontakt, för att man själv inte längre orkar driva processen och då finns vi där helt utan kostnad. Hos Plusfamiljen är man familj, och i en familj tar man hand om varandra utöver vad som ryms på ett papper. Vi ställer inga specifika villkor mer än att det ska vara juridiskt riktigt och faktiskt möjligt för oss att hjälpa till.
Plusfamiljen Funka AB profilen »
45 kunder och 230 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi erbjuder kostnadsfri juridisk konsultation i samband med ansökan om LSS-insatser som personlig assistans och daglig verksamhet.
Primacura AB profilen »
29 kunder och 230 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi gör alltid en individuell bedömning när vi träffar nya personer. Om vi bedömer att vi kan vara till hjälp och det gynnar personen kan vi vara till stöd i till exempel en ansökansprocess även innan personen har skrivit serviceavtal.
Ramp Personlig Assistans AB profilen »
okänt antal kunder och 12 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vid intresse om att välja oss som assistans anordnare kan vi skriva ett förhandsavtal och därefter kan vi hjälpa till med ansökan gratis.
Rosenhöjd Omsorg AB profilen »
62 kunder och 285 assistenter. kostnadsfria tjänster: Hjälper till med ansökan och omprövningar av assistansbeslut
Rullarnas Personliga Assistans AB profilen »
31 kunder och 126 assistenter. kostnadsfria tjänster: Rådgivning inom personlig assistans, samt hjälper vi dig kostnadsfritt med hela ansökningen och tar ett helhetsansvar under hela processen, så att du kan känna dig lugn och säker på att allting går rätt till.
Saki Assistans AB profilen »
27 kunder och 205 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, vi hjälper till med ansökningar och överklaganden.
Sanda Assistans AB profilen »
30 kunder och 100 assistenter. kostnadsfria tjänster: Juridisk rådgivning, råd och stöd
Saxena Omsorg AB profilen »
38 kunder och 170 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi hjälper till med myndighetskontakter samt kontakter med andra aktörer vid behov när avtal är skrivet.
Shamsen omsorg AB profilen »
42 kunder och 100 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, från ansökan till beslut, hjälper till att få intyg , överklagan, allt enligt kundens önskan.
Självklarhets Assistans AB profilen »
fem kunder och 13 assistenter. kostnadsfria tjänster: Beroende på situationen för personen, funktionshindren och hur mycket administrativ tid som finns att erbjuda vid tillfället.
Sköndals Assistans AB profilen »
20 kunder och 110 assistenter. kostnadsfria tjänster: Rådgivning, hjälp med ansökan, överklagan samt alltn som omfattas.
Spira Assistans AB profilen »
155 kunder och 1100 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, juridiskt stöd erbjuds vid ansökan/överklagan gällande beslut om personlig assistans.
STIL profilen »
11 kunder och 42 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ansökningar om Personlig assistans hos kommunen eller försäkringskassan. All kommunikation och papper vid byte av assistansanordnare. Tips och råd om assistansansökan blir avslagen.
Strandbergs Personlig Assistans AB profilen »
350 kunder och 2500 assistenter. kostnadsfria tjänster: Våra jurister ger dig råd och stöd vid omprövning eller överklagan av beslut. Om du inte har assistans idag, kan de även hjälpa dig med din ansökan.
Särnmark Assistans AB profilen »
39 kunder och 250 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja. I samarbete med skickliga, engagerade jurister bistår vi både kunder och dig som önskar ansöka om personlig assistans med assistansjuridik.
Tindra personlig assistans AB profilen »
tio kunder och 68 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, vi erbjuder kostnadsfria tjänster.
Vi Assistans AB profilen »
24 kunder och 100 assistenter. kostnadsfria tjänster: Vi hjälper till vid assistansansökan samt ger råd och stöd kring vårdbidragsansökan och andra insatser såsom hemtjänst och ledsagning.
Vivant Assistans AB profilen »
fem kunder och 42 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja vi erbjuder gratis hjälp med att ansöka om personlig assistans till Försäkringskassan och kommunen. Det finns inga villkor eller avtal som kunden går in i.
Vår Omsorg i väst AB profilen »
103 kunder och 590 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, vi erbjuder hjälp att ansöka om personlig assistans utan kostnad samt rådgivning.
Vår Omtanke AB profilen »
35 kunder och 250 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, vi kan stötta vid ansökan och medverka på möten med handläggare från kommun och/eller försäkringskassa
Ågrenska Assistans profilen »
nio kunder och 53 assistenter. kostnadsfria tjänster: Ja, myndighetskontakt och annan rådgivning.
Älvsborgs assistans AB profilen »

Skicka sidan till: